αν έχεις γεννηθεί στη Μεσσηνία…

Αν έχεις γεννηθεί στη Μεσσηνία ή αν έχεις πιστοποιητικό μετριότητας και κομματικής εξάρτησης, λίγη έκνομη δραστηριότητα (δεν βλάπτει καθώς δείχνει προσωπικότητα με ενδιαφέροντα και ανησυχίες) ή σε λένε Τάνια ή κάπως έτσι και είχες και εκπομπή στη ζώνη της light tv.. Αν έχεις γνωριμίες βρε παιδί μου…διασταυρώσεις… κάποιον να πει μια καλή κουβέντα στον κατάλληλο κομματάνθρωπο, τότε η ζωή σου χαμογελάει και σου κλείνει το μάτι με νόημα.
Συμπέρασμα: το πελατειακό πολιτικό σύστημα είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό.. και η κοινωνία των δοκιμαζόμενων ματαιοπονούμε για τη σωτηρία του συστήματος της κοινωνίας των πολιτικών και πολιτικάντηδων, κάθε είδους και εμβέλειας. Από όλη αυτή την περιπέτεια της υπέρβαση της κρίσης το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε χρεώσει τις μελλοντικές γενιές για τις παρανομίες, τις αμετροέπειες, τη διαφθορά αλλά και την ανικανότητα των σύγχρονων.
Η μόνη διασφάλιση για την πραγματική υπέρβαση της κρίσης και των αιτίων που την προκαλούν και την αναπαράγουν είναι η κατάργησης της πελατειακής πολιτικής εξάρτησης της κοινωνίας και η άμεση θέσπιση ορίου 2 ΘΗΤΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΜΗ ΘΕΣΗ. Μόνον έτσι θα εξασφαλισθεί η μείωση των κινήτρων ενασχόλησης με την πολιτική, κοινωνικά και επαγγελματικά ανυπόληπτων προσωπικοτήτων ως μέσο οικονομικής αποκατάστασης. Μόνον έτσι θα εξασφαλισθεί η προσέλκυση αυτών που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Μόνον έτσι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού θα συμβαδίζει με την ανανέωση των γενιών και των ιδεών.
Άμεση εκπαραθύρωση της επαγγελματοποίησης της πολιτικής. Να δοθεί τέλος στη συμμοριτοποίηση της πολιτικής..Φτάνει πια..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s